AlfeCentrum

EN
CENTRUM: PIOTR I PAWEŁ:

PON. - SOB. 9:00 - 21:00 NIEDZ. 10:00 - 20:00

PON. - SOB. 9:00 - 22:00 NIEDZ. 10:00 - 21:00

Dynia, hummus i jagnięcina!

11.12.17

Dynia, hummus i jagnięcina!

„Dynia, Hummus i Jagnięcina” w restauracjach Sphinx

Jesienno-zimowe smaki w restauracjach Sphinx to „Dynia, Hummus i Jagnięcina” - czwarte już w tym roku menu nowości inspirowanych kuchnią bliskowschodnią. Składa się na nie sześć dań stworzonych we współpracy z ekspertką kuchni libańskiej, Samar Khanafer.
Na przystawkę Sphinx proponuje zestaw czterech wypiekanych na miejscu libańskich chlebków: manouche z hummusem i pomidorkami koktajlowymi i lahmajoun z wołowiną doprawioną mieszanką siedmiu libańskich przypraw. Drugi starter to kibbeh - kulki z mięsa i kaszy bulgur ze szpinakowo-orzechowym nadzieniem, podawane z jogurtowo-miętowym dressingiem. Dla fanów zup Sphinx przygotował krem z dyni z soczewicą i harissą. Nowością są również burgery z jagnięciną lub z falafelem. Wśród innych dań mięsnych są wołowa kofta w pikantnym wydaniu i wołowy stek w harissie, podawany z zieloną fasolką, frytkami i sosem.
Więcej informacji na www.mamytensmak.pl

SPHINX

GASTRONOMIA, KAWIARNIE, RESTAURACJE

POZIOM 1 / NR 42

58 340 90 42

www.sphinx.pl

ZOBACZ AKTUALNOŚCI (4)

ZOBACZ PROMOCJE (3)

ZOBACZ NA PLANIE
  POWRÓT

NEWSLETTER:

ZAPISUJĄC SIĘ DO NASZEGO BIULETYNU,

BĘDZIESZ NA BIEŻĄCO INFORMOWANY

O WSZELKICH NOWOŚCIACH!